içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İngiliz gazetesi, Halil Umut Meler'e yapılanları "Ulusal rezillik" olarak servis etti

Hakem Halil Umut Meler'e dün akşam Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası yapılan saldırı İngiliz basınında da geniş yankı uyandırdı. The Sun gazetesi, Türk futbolunun utanç gecesi için "Ulusal rezillik" manşetini attı.

İngiliz gazetesi, Halil Umut Meler'e yapılanları
Haberi Sesli Dinle

Ankara'da dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rize spor maçına şiddet olayları damga vurdu. Bitiş düdüğünün ardından saha giren MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'i yumrukladı. Yere düşen Meler etrafını saran kişilerce tekmelendi. Büyük tepki çeken olay için İngiliz basınında "Ulusal rezalet" manşeti atıldı.

ÖNCE YUMRUK SONRA TEKME

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti.Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi. Ancak Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmaya şiddet olayları damga vurdu. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in son düdüğü çalmasının ardından saha bir anda karıştı. Sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attı. Aldığı darbeyle yere düşen Meler'e saldırı devam etti. Güvenlik görevlilerine rağmen Meler, Koca ve etrafını saran kişilerce yerde tekmelendi.

"ULUSAL REZİLLİK" MANŞETİNİ ATTILAR

Dünya basınında da geniş yankı uyandıran olayla İngiliz The Su gazetesi "Ulusal rezillik" manşetini attı. BBC Türkçe ise olayı "Türk futbolunun utanç gecesi" olarak nitelendirirken, Daily Mail gazetesi, saldırıyı "korkunç" olarak değerlendirdi.

Tarih: 12-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum