içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İzmir Ege Medya Platformu BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç İle Görüştü

Ege Bölgesi’nin tüm illerinden 120’yi aşkın üyesi bulunan İzmir Ege Medya Platformu Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinde yer alan kriterlere ilişkin yerel basın ve internet medyasının beklentilerini Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ile paylaştı.

İzmir Ege Medya Platformu BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç İle Görüştü
Haberi Sesli Dinle

İZMİR EGE MEDYA PLATFORMU

BİK GENEL MÜDÜRÜ CAVİT ERKILINÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Ege Bölgesi’nin tüm illerinden 120’yi aşkın üyesi bulunan İzmir Ege Medya Platformu Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinde yer alan kriterlere ilişkin yerel basın ve internet medyasının beklentilerini Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ile paylaştı.

İzmir Ege Medya Platformu Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı ziyaret ederek yerel medya ve İnternet Medyasının sorunlarını ve beklentilerini aktardı. Ziyareti olumlu karşılayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yerel basını çok önemsediklerini dile getirerek, çoğunluğunu internet medyasının oluşturduğu İzmir Ege Medya Platformu’nun çalışmalarından memnuniyet duyduklarını bundan sonrası içinde daha fazla bir araya gelme arzusunda olduklarını açıkladı.

Resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanması sürecinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç'ı ziyaret eden İzmir Ege Medya Platformu Yerel Basın ve İnternet Medyasına ilişkin beklentilerini ve görüşlerini Genel Müdürü Cavit Erkılınç ile paylaştı.

Görüşmede Konuya ilişkin bir rapor hazırladıklarını da dile getiren İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan, kabul edilen ve resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle ilgili platform üyelerimizin olduğu gibi İzmir, Ege ve tüm Türkiye’de sektör olarak, yerel Medya olarak yönetmelikte revize edilmeye ihtiyaç duyulan beklentiler olduğunu kaydeden Kaplan, Resmi İlan ve resmi reklam konusunda belirlenen kriterlerin Anadolu medyası tarafından karşılanmasının son derece zor olduğunu açıkladı.

Yönetmelikte resmi ilan kriterleri dışında kalan ancak Basın İlan’a daha önceden akredite olmuş resmi reklam alan haftalık, 15 günlük ve aylık yayınlar ile birlikte Haber Sitelerine de istihdam zorunluluğu getirilmesinin mali yükünü kaldıramayacağını vurgulayan Kaplan, beklentilerin yer aldığı bir raporu da Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’a sundu.   

Basın İlan Kurumu Cavit Erkılınç’da İzmir Ege Medya Platformu’nun konuya ilişkin yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek, sektörde ki tüm gelişmeleri yakından izliyoruz. Medyanın sorunlarını dinlemek için yüzlerce sektör temsilcileri bir araya geldik toplantılar yaptık. Bundan sonra da saha da gelişmeleri yakından izleyeceğiz.Hazırladığımız yönetmelikte bu toplantılarda konuştuğumuz konular çerçevesinde oluştu. Oluşturduğunuz bu birlikteliği çok önemsiyorum. Aktardığınız sorunlarıda biliyoruz. Saha da ki tüm gelişmeleri yakından izleyeceğiz. Sizleri de dinlemeye devam edeceğiz. Biz bu sektörün daha ileri gitmesi konusunda neler yapılması gerekiyorsa şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Ziyarette İzmir Ege Medya Platformu üyelerimiz, Medyaege Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Arif Çayan, İzmirkent Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Mikail Karadaş’ta İzmir Medyası olarak yaşadıkları sıkıntıları ve yönetmeliğe ilişkin görüşlerini Genel Müdür Cavit Erkılınç ile paylaştı.

Tarih: 02-02-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum