içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sevgi Zinciri

İnsan çok çeşitli ortamlarda çok çeşitli konumlarda kişilerle karşılaşması, iletişimi sonunda insani nitelikleri gereksinimisevgi potansiyeli ile yüklenir. İlk şart insanın kendini, yaratılışını, amaç ve değerinin bilinmesidir.

 

İnsanın değeri; okumak, eğitim ve inançları ile yücelir. Kendisi, ailesi, toplumu ve insanlık için yararlı bir boyut, değer kazanır.

 İnsan; toplum içinde yaşayan bir varlıktır, bir arada yaşamaya mecburdur. Huzurun, mutluluğun olabilmesi, hayatın güzelleşmesi için öncelikle fertlerin diğerlerine karşı iyi niyet ve samimi duygular ile yaklaşması, birbirini sevmesi gerekir.

Bir toplumda kişiler arasındaki dayanışma; işbirliği, karşılıklı sevgi ve güven sayesinde hayat bulabilir.

Bu potansiyel havuzu sevgi ve sevilme zinciri oluşturur, havuzun zenginliğini artıran başlıca nitelik halkaları özetle; bu zincirin uzantısını teşkil eder. Yusuf’ ca ifade edersek; 

“Sevelim/sevilelim bu dünya kimseye kalmaz “

Hayat anlayışında iyilik, ilim, hikmet, ihsan, özveri, sevgi ve merhamet gibi asil duygulara sahip olan insanlar ruhen yükselir ve mutlu bir yaşam sürerler. Bu değerlerden mahrum olanlar ise mutluluğa ulaşamadıkları gibi çevrelerin de zarar veren yaratıklar haline gelirler.

Tamamen maddiyata yönelenve nefsani hazlarda çokluk, aşırılığa giden insanlar bu hazların geçici tatmininden sonra ruh yorgunluğuna ve iç sıkıntılarına maruz kalırlar.

Sevgi hayat kaynağıdır. Sevgiden mahrum olan insan mutlu ve huzurlu olamaz. Sevgide asıl olan şey tabi ve samimi olmaktır. Eşler, anne baba ve evlatlar arasındada güçlü bir sevgi, samimiyet ve içtenlik olmalıdır.

Etrafına, iş arkadaşlarına, insanlara nasıl bakarsan sana da öyle bakılır. Sevgiyle bakar saygı gösterirsen, sevilir ve saygı görürsün.

Sevgi bütün kapıyı açan anahtar, yaşamın lokomotifi ve mutluluğun şifresidir. İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen sürede, bütün ilişkilerde saygı ve sevginin gücü başrolü oynamaktadır.

“Toplumu ayakta tutan güç esasında ne mal ne servet nede makam vemevkidir.O güç; kullandıkça bitmeyen, tükenmeyen üstelik artan sevgidir.”

 

Sevgi Köprüsü

·       Âlem ve insan; sevgi sonucu var olmuştur,

·        İnsan Sevgisi, Ana / Baba Sevgisi, Eş ve Çocuk Sevgisi,

·        Kazanç Sevgisi, Arkadaş Dost Sevgisi, Öğretmen Sevgisi,

·        Allah Sevgisi, Vatan /  Millet / Bayrak Sevgisi,

·        Yaşam Sevgisi, Doğa Sevgisi, Hayvan Sevgisi.

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum